Jari Myllykoski Työn ja työpaikkojen puolesta.

Onko Kokoomus ministerit ruususen unessa?

Nyt kun Venäjän vastatoimi kortit on lyöty pöytään huutavat Kokoomus ministerit EU:ta apuun. Aivan kuin ministerit olisivat ruususen unessa odottaen EU prinssin ratsastavan valkealla ratsulla miekka tanassa ja raivaavan tiensä läpi ruusuköynnösten pelastaen suomi neidon Venäjän vastatoimien painajaisesta.

Hyvä on kansaa tyynnytellä mutta vanha sanonta tilanteen hyvin kuvaa ”myöhäistä on rypistää kun…” Pääministeri Stubb medialle muutamapäivä sitten ”On ilman muuta selvää, että jos pakotteet iskevät kohtuuttomasti Suomeen, haemme tukea eurooppalaisilta kumppaneiltamme”

Maa- ja Metsätalousministeri Orvon resepti tilanteessa kun Venäjän ilmoitti vastatoimina kieltävänsä elintarvikkeiden tuonnin Venäjäpakotteissa mukana olleista maista: Suomen on määrä toimia EU:ssa aktiivisesti ja selvittää, voisiko maatalouden kriisirahaston varoja käyttää kompensaatiotukeen pakotteista kärsiville maille. 400 miljoonan euron kriisirahastoa käytetään vakavissa markkinahäiriötilanteissa.

Olisiko nuo asiat pitänyt selvittää pakotteiden asettamista edeltävissä neuvotteluissa? Ei kai kukaan luullut, että Venäjä jää katselemaan tumput suorina EU:n pakotteita?

No ei nyt sentään ihan unessa, Maa- ja Metsätalousministeri Orpo reagoi nopeasti ja latasi joukon ehdotuksia ja vaatimuksia alan elinkeinon harjoittajien ja teollisuuden selviämiseksi mahdollisimman vähin vaurioin Venäjän vastatoimista.

Kaikki toivovat Ukrainan kriisin nopeaa ratkaisua jotta EU:n pakotteet voitaisiin purkaa. Valitettavasti ilmassa ei ole yhtään merkkiä siitä, että Venäjällä olisi aikomustakaan muuttaa politiikkansa suuntaa, kansallistunto näyttää vain vahvistuvan mikä näkyykin Putinin kannatus luvuissa. Parempi olisikin uskoa tai ainakin varautua siihen, että kun Venäjä ilmoitti heidän vastatoimiensa olevan voimassa vuoden, niin se pitää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jukka Mäkinen

Sadussa ainakin on onnellinen loppu. Todellisuudessa tuskin.

Seppo Paasikallio

Obama haluaa, että talousuhteet Venäjään jäädytetään, jottei Venäjästä kasva uhkaa Amerikan hegemonialle. Mikäs tämän kiistan nopeasti ratkaisisi?

Toimituksen poiminnat